Chat with us, powered by LiveChat

Geef me de vijf (sterren)!

Door 9 oktober 2019Nieuws

Je hebt vast wel eens Gegoogeld naar restaurants in de buurt omdat je eens iets anders wilde proberen. Dan ben je waarschijnlijk ook  de reviews tegengekomen op Google, en die hebben jou wel of niet over de streep getrokken om het restaurant te bezoeken.

We hebben mogelijkheden te over. Ga je eten bestellen, ga je zelf koken of ga je uit eten? En als je dat al hebt gekozen, wat ga je dan eten? Het is dan handig als we weten wat de goede en slechte keuzes zijn. Als we het even zwart wit neerzetten. Mensen zoeken graag naar bevestiging en mond-tot-mondreclame is nog altijd een van de meest effectieve aanbevelingsmethodes. Reviews zijn daar dus de digitale versie van. Een review als ‘De lekkerste sushi  die ik ooit heb gegeten’ zal je snel overhalen om die sushi ook eens te proberen.

We bekijken het even vanuit de ondernemerskant: je hebt een sushi restaurant. Op Google heb je een gemiddelde van 2,5 sterren. Dat is niet heel best. Je hebt niet gereageerd op vragen of opmerkingen van klanten. Als iemand dat voorbij ziet komen, klikt hij door naar een ander restaurant om die rolletjes rijst te eten. En dat is zonde, want je hebt het zo opgelost.

Zorg er daarom voor dat je de interactie met je klanten altijd opzoekt. Dat begint in de winkel of op kantoor natuurlijk met de juiste service. Als klanten enthousiast zijn over jouw producten of diensten, zullen ze eerder bereid zijn om een positieve review achter te laten. Wist je bijvoorbeeld dat de kans dat een consument iets koopt is vier keer zo groot als het desbetreffende bedrijf door een bekende is aangeraden?

Natuurlijk kan je een keer een slechte, of beter, een review met opbouwende kritiek krijgen. Probeer altijd te reageren. Zo zien potentiële klanten dat je je best doet om te verbeteren. Een negatieve review kan je dus omzetten in een review met een positievere nasmaak.