marketing voor makelaars (1)

Marketing voor makelaars is een andere tak van sport. Dit vakgebied vraagt een andere, scherpere blik op (online) zichtbaarheid. Klanten moeten zaken doen met jouw makelaarskantoor, maar waarom? Daar komen wij achter en dat is de basis voor jouw marketingstrategie.

Maak eens een afspraak met ons

✓ Scherpe, crossmediale blik op marketing voor makelaars

✓ Veel kennis van de makelaardij

✓ Online en offline marketing

✓ Snel schakelen

De makelaardij als vertrekpunt

Wij willen het publiek met jouw makelaarskantoor verbinden. Dit doen wij door de allerbeste content te maken en dit te distribueren via de bekende sociale mediakanalen, maar ook via onder andere Google My Business en een kanaal wat vaak wordt vergeten: e-mailmarketing. En de beste content is meer dan alleen het delen van nieuwe woningen.

Google Bedrijfsprofiel

Google uw eigen kantoor eens met uw laptop of pc en vervolgens een keer met uw smartphone. Wat u op uw grote beeldscherm rechts ziet, staat op uw smartphone bovenaan. Google zorgt ervoor dat u feitelijk in uw Google domein terechtkomt en daar blijft. Uit onze eigen ervaringen blijkt namelijk dat slechts 15% van de zoekers via de mobiele weg doorklikt naar uw website! Dat is best even schrikken. 85% van de mensen die mobiel zoeken naar uw bedrijf via Google komen dus niet op uw website maar gaan uit van de informatie die Google hen voorschotelt. Uw website kan er dan picobello uitzien, het gros van de mobiele zoekers die in uw Google bedrijfsprofiel terechtkomen klikt dus niet door naar uw website. Wij zorgen dat dit domein sterker wordt, sterker dan die van uw concurrent.

Kennis van de makelaardij is onze kracht

We kennen de makelaardij net zo goed als jij, wij lopen er al zo’n 25 jaar in rond. In de makelaardij is het nooit hetzelfde, de enige constante factor is de verandering. En dat begrijpen wij. De makelaar staat haast elk jaar weer voor nieuwe uitdagingen en andere manieren van marktbenadering. Jouw kantoor en jouw mensen moeten zich constant aanpassen, dat geldt natuurlijk voor ons ook zo. Maar niet ieder marketingbureau snapt dit, wij wel. Dat is het verschil.

Een stap verder met een e-magazine

Maar misschien zijn die kanalen nog niet genoeg. Misschien zoek je net dat beetje extra om jouw aanbod beter te presenteren, wil je je onderneming meer gezicht geven door verhalen te delen of zoek je een medium dat echt van jou is. Dan is jouw eigen magazine het platform om precies te delen wat jij wilt, en wat op elk moment aanpasbaar is.

Het papieren woonmagazine of de huizenkrant is natuurlijk al lang niet meer van deze tijd. Maar onze e-magazines voor makelaars juist wel. Wij begrijpen de snelheid en dynamiek van jouw vak. Daar hoort snelle media bij. Snel, maar wel met stijl en klasse.

Makelaarsmarketing magazines

Een ‘gewoon goede’ makelaar is niet meer genoeg

Probeer eens door de bril van een potentiele klant te kijken. Waarschijnlijk maakt een huizenbezitter zich geen zorgen of het huis wel verkoopt. Wat nu zo belangrijk is, is dat een makelaar past bij de wensen van een klant. De klik moet er zijn, het kantoor moet bij iemand passen. En dat moet je op de juiste manier, online en offline, uitdragen. Daar helpen we je graag bij.

Mediascan

Veel makelaars hebben en website die gebaseerd is op het Funda-model. Het aanbod komt daar op de eerste plaats. Maar wat als er bijna geen aanbod is en je dus zit te springen om nieuw aanbod? Veel makelaars hebben ook niet het echte nieuws en de verhalen op de site staan, alles draait vaak om de verkoop van woningen. Als dit opdroogt, dan droogt de content dus ook op en dat is jammer. Een heldere nieuwspagina verdient een belangrijke plek op de site en is het vliegwiel voor social media-berichten. Verder hebben veel makelaars geen strakke landingspagina’s voor de diverse (deel)diensten en ook dat is een gemiste kans. Vraag dus naar onze gratis makelaars mediascan.

Vraag naar onze gratis makelaars mediascan!