Chat with us, powered by LiveChat

Project statische content Henny’s Rits verbeteren

Door 5 mei 2017Nieuws
project

OVER DIT PROJECT

Henny’s Rits is een succesvolle modeketen met tien winkels in de regio Leiden. Online waren zij echter slecht te vinden. Veel van hun filialen stonden verkeerd in de knowledge graph van Google mijn bedrijf. Sommigen stonden als sportzaak of zelfs parfumerie online, terwijl alle filialen spijkerbroeken verkopen voor heren, dames en kinderen. Ook waren er weinig tot geen foto’s te vinden, geen reviews en foutieve openingstijden.

Henny’s Rits wil graag online actiever worden en foutieve informatie laten verwijderen. Zij willen een online aanwezigheid, zodat mensen offline vaker de winkel weten te vinden. Een crossmediale aanpak werkt daarom het beste.

HET DOEL

Het doel van dit project: meer online impact voor Henny’s Rits realiseren en de statische content van de filialen verbeteren. Alle foutieve informatie moet worden geschrapt en moeten er meer klanten worden verleid een review op Google achter te laten om de zoekresultaten te verbeteren. Hiervoor hebben wij een plan gemaakt waarbij de knowledge graph van Google mijn bedrijf voor alle filialen gelijk wordt opgeschoond (statische content), klanten een kaart bij hun aankoop krijgen waarop zij worden uitgenodigd een review achter te laten en er twaalf keer per jaar een nieuwsbrief verschijnt.

 “Vroeger adverteerden we maandelijks in een dagblad als we mensen wilden bereiken, maar tegenwoordig werkt dat niet. We hadden jullie aanpak nodig.”

Peter, Henny’s Rits

STRATEGIE

70 % zoekt via Google met mobiel naar routes, contactinformatie en openingstijden. Dit moet dus in orde zijn.

Device is belangrijk: knowledge graph informatie is het eerste wat een mobiele gebruiker ziet boven de zoekresultaten van Google.

Crossmediale aanpak: papieren reviewkaartjes drukken voor in de winkel en online benadering spaarpashouders (e-mailing).

Google Mijn Bedrijf informatie opschonen en aanvullen.

De website wordt in een nieuw jasje gestoken.

“63 Procent van alle zoekopdrachten leidt binnen een uur tot actie. Mobiel gezocht en gevonden worden is echt iets anders dan vindbaar zijn via laptop of desktop.”

Mirjam, Content manager bij Luiken Karstens

DE MIDDELEN

Knowledge graph Google mijn bedrijf gemaakt/ aangevuld.

Maandelijkse e-mail nieuwsbrief: nodig klanten uit reviews achter te laten.

Reviewkaartjes voor klanten in de winkels.

Vernieuwde website

RESULTAAT…

We hebben de resultaten alleen gemeten op ‘openrate’. Omdat wij spaarpashouders alleen wilden informeren dat zij recht hebben op korting. 42.5% van de aangeschreven personen opende de nieuwsbrief.

De informatie die zoekers nu vinden als ze een filiaal van Henny’s Rits zoeken is juist. Openingstijden en foto’s zijn up-to-date.

Bij elke aankoop krijgt de klant een reviewkaartje mee, waarmee zij worden uitgenodigd Henny’s Rits te reviewen op Google. Dit zal leiden tot een hogere vermelding in de zoekresultaten.

De nieuwe website gaat komende maand online.

Verbeter ook uw vindbaarheid!

Bel of mail ons voor een gesprek

Tel: 071 – 523 52 53

info@luikenkarstens.nl