Chat with us, powered by LiveChat

Hier hebben wij het over: Google’s micro-moments

Door 16 februari 2017Nieuws
Google micro-moments

Er is iets aan het veranderen op het gebied van online marketing. “Oude” marketingtrucs lijken niet meer goed te werken. Waarom? Het antwoord staart je misschien op dit moment wel aan: de smartphone.

Niet voor niets wordt de huidige generatie ook wel de ‘head-downgeneratie’ genoemd. Stap maar eens in de bus, trein of kijk maar eens rond in je favoriete koffietentje: veel mensen zitten met hun hoofd naar beneden naar hun telefoon te turen. Er is nogal wat te zien op dat ding: nieuws, Whatsapp, Facebook, Youtube, Insta, Snapchat, bankzaken… Steeds vaker regelen we het allemaal met onze telefoon. Maar ja. Daar zit je maar mooi mee als je net een prachtige en dure website voor een desktop hebt laten bouwen om je product of dienst aan de man te brengen. Is die site wel net zo mooi op een smartphone? En hoe zorg je dat jouw site hoog in de Google zoekresultaten terechtkomt?

Doelgroepen uit de tijd

Google denkt het antwoord te hebben: micro-moments. Volgens Google is het, door ons intensieve gebruik van de smartphone, niet meer van deze tijd om je marketing te baseren op de klassieke doelgroepen. Zij onderscheiden allerlei ‘micromomenten’ op een dag waarop iemand zijn of haar telefoon grijpt en zoekt naar een product of dienst. Een man van 21-35 jaar met als hobby voetbal, kan bijvoorbeeld best eens zoeken naar een verjaardagscadeau voor zijn nichtje van zes die dol is op ‘My Little Pony’. Zonde om als speelgoedwinkel dan deze persoon te missen omdat je als doelgroep enkel ‘moeders’ of ‘vrouwen’ hebt ingesteld.

Onze aanpak

De verandering van desktop naar mobiel, zien wij bij Luiken Karstens ook al een tijdje terug in de statistieken. Vandaar dat we altijd bezig zijn met het zoeken naar nieuwe marketingstrategieën en hulpmiddelen om jouw product dichter bij je klant te brengen. Zo houden wij onze dienstverlening dynamisch, up-to-date en zorgen we dat onze klanten altijd vooroplopen als het gaat om de marketing van hun product. Houd onze website in de gaten, want de komende tijd zullen we meer updates op dit gebied met jullie delen.

Ook zorgen dat jouw bedrijf altijd als eerste wordt gevonden? Neem snel contact met ons op en we gaan meteen voor je aan de slag!

Meer weten? Kijk onderstaande youtube filmpjes.

Laat een bericht achter