Chat with us, powered by LiveChat

In 7 minuten 122 geopende e-mails

Door 18 mei 2020Nieuws

In een korte tijd veel mensen bereiken met een krachtige boodschap. Dat kan met e-mailmarketing. Mits je het goed inzet natuurlijk. 

E-mailmarketing is één van onze diensten die we regelmatig inzetten voor onze klanten en voor onszelf. Het doel van de e-mails kan elke keer anders zijn: klanten informeren over gewijzigde openingstijden, werkwijzen of nieuwe klantgroepen aantrekken met een mooie aanbieding.

Cijfers die tellen

Uit het Nationaal E-mail Onderzoek blijkt dat maar liefst 54% van de Nederlanders zijn e-mail op een smartphone leest. We schreven eerder al dat mailen om zeven uur ’s avonds leidt tot de meeste opens, natuurlijk afhankelijk van je doelgroep. Veel mensen scrollen na het eten toch een tijdje op hun smartphone.Dat zijn cijfers die tellen. Slechts twee feiten, maar ze zijn enorm belangrijk als het gaat om succesvolle e-mailmarketing. Een nieuwsbrief die je maandagmiddag verstuurd en niet geoptimaliseerd is voor mobiel, zal dus weinig effect hebben.

Check!

En zo houden wij alles in de gaten: een nieuwsbrief die wij onlangs verstuurden voor onze klant in de financiële dienstverlening, werd in de eerste zeven minuten al 122 keer geopend. We onderzoeken dan meteen de redenen voor dit hoge aantal. Zo zien we bijvoorbeeld dat per aflevering de mail vaker geopend wordt. Hieruit kunnen we afleiden dat de mail binnen de organisatie wordt doorgestuurd en dus duidt op meer interesse.

Ons motto is: stop evenveel tijd in het maken van een e-mail als in het versturen ervan. Vaak wordt het maakproces gezien als het belangrijkste element, maar als je niet nadenkt over de distributie, heeft al je werk geen zin gehad.

Wil je eens kijken wat e-mailmarketing voor jouw onderneming kan betekenen? Mail ons dan eens, dan kijken we vrijblijvend naar wat voor jou werkt!